BRYLLUP

Når nogen betyder noget særligt….

22. maj 2019

Nogle ganske få gange i løbet af livet, støder man på nogle personer, der kommer til at spille en helt speciel rolle i ens liv. Personer hvor det ikke nødvendigvis lå i kortene, at de ville komme til at få en helt speciel plads i ens hjerte. Der kan være flere forskellige årsager til de er endt der, men ofte betyder det, at de vil være der resten af livet. Sådan nogle personer har jeg også i mit liv…. Jeg har egentlig nogle stykker, men som det er med livet, så er de her desværre ikke allesammen endnu.

Jeg har i hele denne bryllupsproces brugt rigtig meget tid på at tænke over hvilke mennesker jeg omgiver mig med, og hvilke personer der betyder noget helt særligt for mig. Det er heldigvis gået op for mig, at jeg er MEGET heldig. Jeg har utroligt mange mennesker omkring mig, som vil mig det godt, og som vil gøre alt hvad de kan, for at jeg skal have det godt. Det er vel det berømte “sikkerhedsnet” jeg er blevet mere bevist om. Det fundament man kan have bag sig, hvis man er heldig!

Én af disse personer er “Oldemor”….. Hun er slet ikke min Oldemor, hun er børnenes Oldemor. Hun er faktisk ikke engang min noget som helst…. hun er Torbens mormor, og på den måde kommer jeg vel teknisk set i familie med hende, nu vi snart bliver gift. Det betyder nu ikke så meget, for hun har de sidste mange år, været én af dem jeg holder aller mest af. Vi hygger os altid sammen! og det hun giver både mig og børnene ville ikke kunne byttes for noget andet i verden. Sjovt nok er vi næsten altid sammen når Torben ikke er hjemme…. Ikke fordi han ikke må være med – det er jo hans mormor – men fordi vi bare fungere rigtig godt uden han nødvendigvis er med. Så kan vi snakke om alle mulige ting mellem himmel og jord. Fx. alle mine planer eller ungernes bedrifter i dagplejen og skolen og hun kan fortælle om sine veninder og lære både mig og børnene hvordan tingene blev gjort dengang verden ikke var gået af lave, og man gerne måtte stege sine frikadeller i en halv pakke smør. Hele verden bliver for en stund meget mere jordnær og rolig. Der er altid åbne arme, rummelighed overfor børnene og plads til at være lige den man er.

Hun vil altid være et forbillede for mig! Tænk at være fyldt 90 år, og stadig være så frisk af sind. Det håber jeg meget, jeg også selv får lov til at opleve. Det er utroligt livsbekræftende og lærerigt at være vidne til, og har helt bestemt givet mig meget stof til eftertanke. Torbens morfar døde for mange år siden, og jeg har desværre aldrig haft fornøjelsen af hans selskab. Det ville jeg ønske jeg havde nået. Torben ligner ham på en prik, og jeg har hørt så mange gode historier om ham. Jeg er helt sikker på, jeg ville have fået det lige så fantastisk med ham, som jeg har det med Oldemor.

Den anden dag havde vi også besøg af Oldemor. Hun lærte både Alexander og jeg, at lave hakkebøffer med bløde løg og brun sovs. Altså på den gode gammeldags måde – den med alt smørret. Hun havde også lige de sidste 10 servietter med til brylluppet. Hun har syet næsten 40 af dem, så jeg kunne få de hjemmelavede servietter jeg gerne ville have. Derudover tog hun da også lige en pose med hjem, med det tøj vi havde fundet siden sidst, der kunne brug en sytråd hist og her.

Hun stiller gladeligt med hjemmebag til ungernes fødselsdag, og har også engang lavet kartoffelmos og kødboller til hele Alexanders børnehavegruppe fordi det var hans livret, og han gerne ville have den til sin fødselsdag. For ikke at nævne en hel garderobe af dukketøj til Augustas dukker, hjemmebroderede julekalendre, karklude, frugtposer og påsyning af mærker på spejderuniformer og julesmåkager i massevis. Hvad skulle vi gøre uden hende?? Jeg er meget taknemlig for, hun kan være med på vores store dag, og at vi er så heldige, at hun kan blive ved med at give så meget til vores lille familie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply