BRYLLUP

Mit forhold til folketingsvalget

4. juni 2019

I morgen er der folketingsvalg! Det er jo en stor dag, og jeg er mega fan af demokrati, og af at leve i et land, hvor vi på hver vores måde forsøger at favne hinanden og vores forskelligheder. Jeg må dog også erkende, at jeg er lige så stor fan af konceptet valgflæsk og tv afstemning, som jeg er af hele valgcirkusset i sig selv. Det er ikke for at negligere vigtigheden af valget og udfaldet af det – men når man sidder der i sofaen, så kunne det lige så vel være vinderen af en eller anden stor TV transmitteret konkurrence, vi venter på. Jeg skal også blankt erkende, at jeg stort set ikke har brugt tid på, at høre på nogen af alle de kandidater der stiller op. Jeg har ganske enkelt ikke prioriteret det i denne omgang…. “Jamen, interessere det dig ikke hvordan vores fælles fremtid kommer til at se ud?” Jo, det gør det selvfølgelig! Kunne jeg helt selv bestemme, så ville nogle sikkert også få mere end de gør nu, og andre ville få et kærligt los i røven, men sådan fungere det bare ikke! Det er nok også godt for alles vedkommende, at det ikke er mig der bestemmer når det kommer til stykket – ha ha

Jeg har en forudindtaget holdning omkring de TV debatter der bliver afholdt. (måske jeg ville ændre den, hvis jeg tog mig tid til at se nogen af dem) Jeg synes tit de ender i én lang omgang mudderkast og råben i munden på hinanden, og ærlig talt, så er der larm og støj nok i hverdagen med 2 børn, til at jeg nyder stilheden om aftenen når de sover… Det er ikke endnu en diskussion eller situation jeg skal tage stilling til der trækker i mig…

Jeg har selvfølgelig taget stilling til hvem jeg IKKE ønsker, der får mere taletid en højst nødvendigt….men i denne valgkamp har det heller ikke været så svært at sortere et par stykker fra på forhånd.

Jeg er i en periode i mit liv lige nu, hvor jeg har valgt at fokusere min tid på de ting der giver mig energi, overskud og gør mig glad. Det er ikke projekter, eller ting jeg gerne vil have tid til der mangler. Derfor er valgkampen bare røget ret langt ned på listen. Måske tiden er en anden om 4 år, når ungerne er ældre, der ikke er et bryllup i farvandet, og en sommerferie lige om hjørnet. Hvem ved? Jeg vil i hvert fald udøve min borgerret i morgen, og tage ned og stemme, og ellers håbe vi kan blive ved med at have et demokratisk og frit lille land, hvor valgflæsk traditionen kan holdes i live og vi ikke går på kompromis med hygge og næstekærlighed.

Godt valg til jer alle – uanset overbevisning

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply