HVERDAGSLIV

Drivhusglæder

16. april 2020

Den aktive følger på min Instagram, har nok set, at jeg endelig har fået taget mig sammen til at få fikset drivhuset i haven. Det er vist egt. et orangeri fordi det er så stort, men jeg synes ligesom det ord forpligter lidt mere på plantekontoen end jeg kan leve op til, og jeg har det derfor fint med bare at kalde det for “drivhuset”. Jeg har tidligere skrevet omkring vores have, og i år bliver første år, hvor vi kan have lidt mere fokus på den. Augusta er nu blevet stor nok til enten at kunne deltage, eller bare rende rundt og lege imens vi får ordnet alt det praktiske, hvilket frigiver en del tid. I år bliver også året, hvor Torben for første gang ikke nødvendigvis skal på arbejde alle weekender hele sommeren, så hvis vejret tillader det, så er der ingen undskyldning for ikke at få brugt en masse timer udendørs. Nu krydser vi så bare fingre for, at vejret er med os….

Jeg gik igang d 14 Marts med hvad der virkede som et lidt uoverskueligt projekt. Vi havde en vandskade derovre for godt 2 år siden, og derfor var vi nødt til at pille noget af gulvet op, da det havde rejst sig. Det betød også at der var en rude der var gået i stykker, fordi gulvet havde presset sig op mod den og fået den til at revne. Jeg fik i løbet af weekenden tømt og fejet det hele, så jeg lidt bedre kunne overskue, hvad der skulle laves. Jeg viste allerede at ét af de beslag der automatisk styrer hvornår vinduerne åbner og lukker, var i stykker. Jeg kunne dog konstatere at endnu én ikke fungerede, og jeg bestilte derfor 2 nye på Silvans hjemmeside. De havde Click and collect, hvilket var virkelig nemt i de her Corona tider. Jeg fik også målt op til et ny rude. Jeg måtte dog konstatere, at da glasset skulle være skråt i toppen, var det special mål, og ikke noget der lige var på lager i diverse byggemarkeder.

Et par uger senere var status, at der nu var ryddet ud og klippet ned. Nu kunne vi skifte temperaturmålerne på vinduerne og fikse gulvet. Jeg var bange for det ville være dyrt at skifte ruden, og kontaktede derfor Glascom og spurgte hvad de skulle have for at skære et stykke glas i de præcise mål til mig. Da de sagde det kostede 275 DKK blev jeg helt flov over jeg ikke bare havde fået det ordnet for længe siden…. men nu blev det gjort, og allerede dagen efter leverede de glasset hjemme hos os. Den første weekend i April kunne jeg så både fejre min fødselsdag, skifte ruden og jeg begyndte at vaske hele drivhuset både inde og ude. Der var tidspunkter, hvor jeg helt sikkert selv var mere våd end drivhuset, men hvor blev det bare rent og pænt. Jeg kunne ikke dy mig for også at give gulvet endnu en gang olie. Jeg gav det en omgang for et par år siden, og havde en spand stående tilbage fra dengang, så nu når det alligevel var helt tomt, kunne jeg lige så godt få den brugt.

Så var det klart til at flytte ind i. Jeg kunne endelig få hentet min grønne vogn, som jeg købte til et lagersalg på mit arbejde i efteråret. Nu skulle den endelig bruges til det der havde været tiltænkt lige fra starten. Alle mine krukker kunne få en plads, og jeg kunne få min egen lille base herude i haven. Jeg elsker at være her, og den dyreste investering har været den varmelampe jeg har købt, for at kunne være herovre om aftenen. Den blev købt i XL byg og kostede 850 DKK. De findes meget billigere, men jeg ville gerne have en der både var pæn at se på, og som også var effektiv nok til rent faktisk at kunne varme rummet lidt op trods de tynde glas vægge. Jeg kommer helt sikkert til at tilbringe urimeligt mange timer herovre, og jeg nyder at have fået min egen lille oase. Omkostningerne taget i betragtning, ville jeg ønske vi havde gjort det her for længe siden, men hver ting til sin tid, og måske det egentlig ikke kunne være blevet lavet på et bedre tidspunkt, end lige præcis nu, hvor vi er tvunget til at tilbringe så meget af vores tid hjemme.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Juliana Drivhuse 16. april 2020 at 22:59

    Hvor ser det dejligt ud 💚

  • Leave a Reply