REJSER

Dagens vandretur med børnene…

18. juli 2020

I dag har vi været på vandretur med ungerne… Det blev en lidt spontan tur, da vi egt havde planlagt en tur til en af de lokale natursøer, der er indrettet som badeland. Vi synes dog stadig det var for koldt, og da det skal blive fint vejr de næste 3-4 dage, var der jo ingen grund til at vælge den først af dem alle.

Derfor kørte vi i stedet til St. Anton som ligger små 20 km herfra, for at tage en lift op i tærrenet. Forskellen fra sidste uge er, at selvom vi har et såkaldt “gæstekort” skal vi stadig betale for at bruge lifterne. I Ischgl området er det gratis, og der kan vi frit benytte dem i både See, Ischgl, Kappl og Galtür uden det koster noget. Hernede kunne vi så også erfarer, at man ikke kunne købe fx. 3 dages liftkort ligesom når man er på ski, man køber i stedet for det antal turer man benytter liften. Èn tur op og ned med “Galzigbahnen” (til første station på ruten) kostede 50 EUR og så var Augusta endda gratis. Så med den pris betalt, gjaldt det også om at få noget ud af dagen. Vi tænkte derfor, at en vandretur om til en naturlegeplads ville være en fin og overkommelig opgave for os alle. Turen var en rundtur på 5 km, med indlagte aktiviteter/stoppesteder undervejs, og stod beskrevet som “Easy – Childrens play, learn and explore” det kunne ikke være bedre. Vi skulle blive klogere…..

Det var virkelig en fin tur, og havde ungerne ikke syntes det var hårdt allerede efter de første 300 meter, ville den nok heller ikke have virket lang. Når det så er sagt, så var det nogle virkelig fine små aktiviteter vi mødte hele vejen rundt. Første halvdel af turen var meget kuperet, og hvis den går under kategorien “easy” så skal jeg helt sikkert aldrig ud på en “hard”. Tænker den vil involvere discideret klatreudstyr…. Vi befandt os i 2185 meters højde, så der lå stadig en lille smule sne enkelte steder, og vinden blev hurtig lidt kold, hvis solen gemte sig bag en sky. Men vi har heldigvis lært af skade fra de tidligere år, så vi havde en ekstra trøje med i tasken.

Da vi nåede naturlegepladsen var glæden stor hos ungerne og egt også hos os, da de havde spurgt hver 2. minut hvornår vi var fremme ved legepladsen…. Den var virkelig fin, og ligesom alle andre steder hernede, var der stort set ikke nogle mennesker. På hele det store område opholdte sig 3-4 andre familier, og deraf kun 2 andre med mindre børn der gerne ville lege. De andre brugte pladsen som frokost hvil, og et enkelt hold, som vist var nogle erfarne vandretyper, havde et lille gasblus med, som de skulle lave frokost på. Ungerne fik lov til at lege, spise en snack og hygge sig lidt inden vi begyndte den sidste strækning retur igen. Den var knap så kuperet og gik lidt lettere, da de bedre kunne følge med i hvor stien gik, og hvor langt der så nok var tilbage, og så var den is de var blevet lovet heller ikke så langt uden for rækkevidde.

Da vi kom tilbage til liften, spiste vi sen frokost på den tilhørende restaurant, og der var igen tid til at lege på legepladsen udenfor restauranten. De er generelt rigtig børnevenlige hernede, hvilket gør det nemt at skabe en god oplevelse for os alle. Ved ikke lige hvordan vi skal sælge den, når de bliver teenagers og vi ikke længere kan lokkes med is og legepladser…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply